Grasland bemesten

De Fresh Green Money Maker is een eenvoudige en onderhoudsarme machine ontwikkeld voor het efficiënt bemesten van uw grasland. Een machine waarmee u snel veel kunt besparen op kunstmest, man- én machineuren.

Grasland bemesten anno 2023

De Fresh Green Money Maker is een moderne machine, ontwikkeld om zo efficient mogelijk te bemesten. Eenvoudig aan iedere giertank te monteren en aan te sluiten. Dit systeem is ook te gebruiken met sleepslang.
Door middel van een stalen schijf met een mestinjector wordt de aarde tot een diepte van 10 cm opengetrokken en direct bemest. Gras wortelt tot maximaal 20cm en 10cm is dan de beste maat. Een wiel aan de oppervlakte sluit de opening die ontstaat door een ander wiel eronder.

Tevens voldoet dit systeem aan de laatste Eurpese wetgeving doordat er geen mest in het oppervlaktewater kan komen.

grasland bemesten 2023

Resultaat

De mest wordt 10 cm onder het maaiveld geïnjecteerd. Tot deze diepte wordt de grond ook opengetrokken waardoor het gras dieper kan wortelen, meer ruimte krijgt om de mest op te nemen en de grond een open structuur krijgt. Door de diepe bemesting verschraalt de bovenlaag en krijgen oppervlakkige zaad- en wortel-onkruiden geen kans. Door diepere beworteling treedt er minder verdroging op.

50-60% besparen op machine- en arbeidskosten

Geldbesparing

Door een grotere hoeveelheid mest per keer in te brengen, hoeft er maar twee keer per jaar bemest te worden. Dit is een directe besparing op machine-, brandstof- en arbeidskosten. De mest wordt dieper in de grond opgesloten, waardoor stoffen als ammoniak direct door het gewas worden opgenomen en niet meer zullen vervluchtigen. Hierdoor wordt er bespaard op (kunst)meststoffen.

grasland bemesten schijf

Al 30 jaar een innovatieve onderneming

Henk Pelleboer

Ervaring

Henk Pelleboer heeft dit principe voor eigen gebruik al 30 jaar in de praktijk gebruikt. Deze machine heeft altijd naar volle tevredenheid gewerkt.

De laatste jaren is deze machine door het verwerken van gebruikerservaring en slimme verbeteringen doorontwikkeld tot het huidige model en inmiddels geschikt voor alle grondsoorten.

De Fresh Green Money Maker zelf proberen?